Forskningsnätet har fått en ny medlem


12 januari 2023. Filbornaskolan i Helsingborg har gått med i Forskningsnätet Skåne.

Den nya medlemsskolan har ett flertal program, såväl högskoleförberedande som yrkesprogram. Bland de förstnämnda finns ekonomi, natur och samhälle. Skolan driver också ett lokalt idrottsgymnasium som kan kombineras med andra program.

Mer information om Filbornaskolan hittar du här.

Forskningsnätet Skåne startade 2000 som en försöksverksamhet på det som då hette Friaborgsskolan i Simrishamn. Forskningsnätet är en ideell allmännyttig förening bestående av skolor som gemensamt vill satsa på vetenskapliga perspektiv i undervisning och pedagogik. En av Forskningsnätets viktigare verksamheter är att varje år genomföra ett program för s k sommarstipendiater (från gymnasiets årskurs två) som får möjlighet att vistas två sommarlovsveckor i forskningsmiljö.

Just nu är följande skolor medlemmar i Forskningsnätet: Nicolaiskolan, Tycho Braheskolan och Filbornaskolan i Helsingborg, S:t Petri skola i Malmö och HTS, Hässleholms Tekniska Skola. Tills förra året var också Olympiaskolan i Helsingborg medlem.

Olle Alexandersson