Tid för årets sommarstipendier


24 mars 2021. Forskningsnätet Skåne har i dagarna öppnat för ansökningar till årets omgång av sommarstipendier, den tionde i raden.

Nyhet. Sommarstipendierna som delas ut till gymnasieelever gör det möjligt att tillbringa två sommarveckor i forskningsmiljö. Nya för året bland de nio områden som eleverna kan söka till är modevetenskap, kriminologi och musikpedagogik.

Sammanlagt femton stipendier kan sökas av elever på de skolor som ingår i Forskningsnätet Skåne. De viktigaste kraven är att den som söker kan visa upp stort intresse för ämnet och har avslutat andra år i gymnasiet.

Forskningsnätets sommarstipendier har funnits sedan 2012. De startade i blygsam skala med två platser hos forskarnätverket PlantLink (Sveriges lantbruksuniversitet och Lunds universitet) som sedan medverkat i stipendieverksamheten alla kommande år. I och med årets omgång passerar totala antalet stipendiater genom åren 100-strecket.